Pokud jsme se na jaře rozhodli, do své zahrádky vysadit rostlinku chilli papričky, mohlo se nám stát, že v období podzimu, kdy vrcholí sklizeň, můžeme mít plodů nadbytek. Budeme muset řešit otázku co s nimi, pokud je tedy všechny nerozdáme kamarádům, rodině, nebo sousedům
Zprvu jistě uvítáme čerstvé plody, které lze konzumovat i čerstvé a přikusovat je jen tak k jídlu, pokud se tedy nejedná o ty extrémně pálivé odrůdy, jako jsou například Jolokie, Morugy, nebo Carolina Reaper, které se ke konzumaci čerstvé příliš nehodí.
Postupně, ale můžeme dojít ke zjištění, že tolik čerstvých papriček najednou prostě nesníme a že bychom mohli naši úrodu zpracovat, tak abychom se z ní mohli těšit podstatně déle.
Dnes si tedy poradíme 9 základních tipů, jak chilli papričky zpracovat, aby nám vydržely ideálně až do příští sklizně.
-
Zpracujte chilli papričky do pasty
-
Naložte chilli papričky do sladko-kyselého nálevu
-
Usušte chilli papričky
-
Uvařte chilli omáčku
-
Zmrazte chilli papričky
-
Zkvaste chilli papričky
-
Naložte sušené chilli do oleje
-
Vyuďte je
-
Odšťavněte je